Kovácsszénája Kerékpáros Egészséghétvége

Sikeresen zajlott le a hétvégi Kerékpáros Egészséghétvége.

A megrendezett versenyek mind nagy sikert arattak, legfőképp a Downhill és a szombat este megrendezésre került Esti, kivilágított Pumptrack verseny.

A verseny lényege, hogy egy ovál pályán több hullám, és ugrató szerű akadály található, melyeken a kerékpár tekerése nélkül szabad csak körbe haladni. A versenyzők a testükkel "pumpálva" gyorsítják a kerékpárjukat, és így haladnak egyre gyorsabban. A Pumptrack verseny nagy sikert aratott a nézők körében. Külön köszönet a pálya tervezőjének Tarr Tamásnak.

A másnap megrendezett Downhill verseny egy igen színvonalas nyomvonallal várta a versenyzőket. A pálya egy elhagyatott régi földesút nyomvonalát követve, a falu feletti dombtetőről halad a már jól ismert Disznyó Hotel udvaráig. A nézők, így a legkényelmesebb helyről láthatták az izgalmas befutót. A Downhill pálya létrehozásában kimagasló szerepet töltött be a pécsi 2011-ben alakult Top Cycles Profi MTB downhill csapat. Szinte minden tagja segített, de legfőképp köszönet illeti: Gyulai Csabát az egyesület elnökét, továbbá Som "Karesz" Károlyt És Miklós Andrást.

Külön köszönet a támogatóinknak: Intersport-Pécs, Bikedoktor -Komló, Global Dj-shop, Red Bull-Hungária, Digitprint kft, Metro-pécs, Gáspár Festék Áruház-Pécs, ST-Dent Fogászat és Szájsebészet, Nyírő Tamás Lekvárcsodák.

Hivatalos eredmények, hamarosan.

<< KÉPEK ITT >>