Angyalkert Karácsonyi Kézműves és Háztáji Vásár

A nagy hidegre való tekintettel, a vásár helyszínét a falu kultúrtermébe tettük át, ám ennek ellenére is nagyon jól sikerült a vásár.

Több mint 20 értékesítő hozta portékájukat el, ezzel is növelve a bizadalmunkat, hogy nem túl késő még lépni ezen irányba, hogy erőt és időt fektessünk a háztáji és kézművesek piacainak a létrehozásába.

Volt minden ami szem szájnak ingere, és mondhatom, nagyon hangulatosra sikerült. A képek nem  adják, vissza teljesen a pislákoló fényeket, és a finom forraltbor illatát, ahogy a mézeskaláccsal keveredik.

A faluból is jópáran jöttek termékeikkel, kézműves remekműivel, ki pedig finomságaival.

Vásárló is érkezett csodálatos falunkba jószerivel.

Mivel aznap munkanap volt, így este kezdtekel betérni a városi és környékbeli érdeklődők.

Jó volt látni azt, hogy amikor beléptek az arcukon ott volt a meglepettség, mert arra számítottak biztos, hogy kinti esemény lesz sok fáklyával, és csillogó világításokkal, de nem.

Eltelt egy 10perc és amikor ugyanazt az arcot láttuk, hogy egy árus előtt áll és mosolyogva csodálja a termékeket, kezében a forraltborral, akkor éreztük, hogy ezért érdemes megszervezni egy ilyet.

Voltak ismerősök is akik este a sötétségben és nagy hidegben gyalog jöttek ki Pécsről az erdőn át, az egyiküktől had idézzek :

"köszönöm, hogy megrendeztétek ezt a csodálatos kis vásárt ! újból visszaadtátok a Karácsony értelmét. Rádöbbentettetek, hogy igenis van értelme a Karácsonynak, és nem abból áll amit itt a városban lát az ember, ahogy az multikba ledudálják egymást az emberek mert mindenki nagyobb és drágább "ajándékot" akar venni. Mi pedig átgyalogoltuk a Mecseket, amikor a nagy sötétségből egy kis fény jelent meg, a semmi közepén , mindenen túl. Közelebb érve látszottak a házak és amikor beléptünk a terembe ahonnan a fények és a finom illatok jöttek, akkor értettük meg mi az ,hogy szeretet, békesség és ünnep. Köszönöm még egyszer! "

 

Az ilyen elismerések, viszont megerősítenek minket, és megpróbálunk minél több embert megérinteni ugyanezekkel az érzésekkel. A jövő évben is több vásárt és több olyan rendezvényt tervezünk, melynek a lényege ugyanez.